Brigitte Kaandorp, Richard Groenendijk (winnaar Poelifinario 2012), Ronald Goedemondt (nominatie Poelifinario 2013), Dolf Jansen, Guido Weijers, Jan-Jaap van der Wal en Katinka Polderman zijn de cabaretiers die zich op 28 oktober in Koninklijk Theater Carré voor CliniClowns inzetten. Zij ondersteunen daarmee cabaretier Pieter Jouke die op eigen wijze van de voorstelling letterlijk een Humormarathon maakt door tijdens de show een afstand van ruim 42 kilometer op een loopband af te leggen. Doel van deze actie is het ophalen van zoveel mogelijk geld voor Stichting CliniClowns Nederland. De presentatie van de avond is in handen van Arno van der Heyden. Artiesten en theater werken onbezoldigd mee, zodat er zoveel mogelijk geld naar het goede doel gaat. 


Cabaretier Pieter Jouke 

Achter het organiseren van deze Humormarathon schuilt een zeer persoonlijke reden: “Toen mijn zoontje geboren werd, had hij hersenvliesontsteking. Ik heb met eigen ogen gezien wat kinderen in ziekenhuizen doormaken. Voor ouders is het onbetaalbaar dat hun kind, al is het maar even, uit die situatie kan stappen doordat het afgeleid wordt door een CliniClown.” Inmiddels is zijn zoon negen jaar oud en helemaal gezond. Pieter Jouke: “Ik zal nooit kunnen terugbetalen wat er aan mij gegeven is. Maar dit is één van de manieren waarop ik iets probeer terug te doen.” 


Pieter Jouke vindt het dan ook

geweldig dat Koninklijk Theater Carré hem bij de Humormarathon ondersteunt: “Carré als podium is natuurlijk mijn ultieme droom. Het theater heeft niet alleen de capaciteit om zoveel mogelijk bezoekers te laten genieten van deze bijzondere avond, maar vooral ook de magie van een circus. Een mooie verbinding met CliniClowns.” 


De Humormarathon in Koninklijk Theater Carré 
Datum: maandag 28 oktober 2013
Prijzen: van €19,- tot €45,- (excl. €1,- t.b.v.
restauratiefonds Carré)
Aanvang voorstelling: 19.30 uur 

Verkoop: www.carre.nl, de kassa van Carré en 0900-2525255 (€1,30 p/g)