Soms kom je een initiatief tegen dat je direct aangrijpt, aanspreekt en ook iets met je doet. Wij spraken een maand geleden met één van de veertig vrijwilligers die een Lentefair in Hoogeveen organiseren. Het enthousiasme en de betrokkenheid van deze mensen werkte aanstekelijk op ons. Een groep van veertig mensen die hun schaarse vrije tijd in dit project steken om er een waanzinnig mooie dag van te maken.

 

De betreffende vrijwilliger vertelde ons dat zij voor Stichting Samen voor Gambia en de PKN de Vredehorst geld willen inzamelen. De Stichting Samen voor Gambia heeft als doel lokale projecten in het binnenland van Gambia te ondersteunen. Zo wordt op dit moment gewerkt aan een uitbreiding van een ziekenhuis om zodoende de lokale gezondheidszorg te verbeteren.

 

Lentefair 2014
17 mei aanstaande zal de Lentefair 2014 in Hoogeveen plaatsvinden. Het plein van de Vredehorst (tegenover het winkelcentrum De Weide) zal worden omgebouwd tot een knus fancy fair terrein. Volgens de organisatie is er veel te beleven op de Lentefair en iedereen is welkom. Jong en oud kunnen genieten van leuke activiteiten. Zo is er een culinair plein met verschillende heerlijke proeverijen, een authentieke warenmarkt met veel streekproducten, leuke en grappige kinderactiviteiten, een rommelmarkt en demonstraties van diverse (sport)verenigingen. Het hoogtepunt van de Lentefair is de poging om het Nederlands record cup song te verbeteren. Het ritmisch neerzetten van bekers is enorm populair onder de kinderen en de organisatie hoopt meer dan 300 kinderen bij elkaar te krijgen die de cup song gaan uitvoeren.

 
 

Het goede doel
De organisatoren willen graag met dit evenement aandacht vragen voor de minder bedeelden in de wereld en een positieve bijdrage daaraan leveren. Ruim veertig vrijwilligers zetten zich belangeloos in, zodat alle opbrengsten van de Lentefair geheel ten goede komen aan twee goede doelen. Een deel van het geld is bestemd voor Stichting Samen voor Gambia. Deze Hoogeveense Stichting zal geld ter beschikking stellen voor de uitbreiding van een Medisch Centrum in de binnenlanden van Gambia. Een ander deel is bestemd voor het opknappen van het PKN gebouw De Vredehorst. Voor de organisatie is de dag al geslaagd als iedere bezoeker veel plezier heeft en goed gevoel heeft overgehouden aan de bijdrage die ze hebben geleverd aan een betere wereld.

 

Morgen Verzekert
Morgen Verzekert streeft hetzelfde doel na als de groep vrijwilligers in Hoogeveen, namelijk een bijdrage leveren voor een betere wereld. Morgen Verzekert ondersteunt graag om deze Lentefair een succes te maken. Tot ziens op 17 mei 2014 in Hoogeveen.

 

Geplaatst door R. Bisschop, directeur Morgen Verzekert.